29 april 2020
20:00

Djurgårdens IF FF 2

Referat: Älta IF 1 - Djurgårdens IF FF 2

Ikväll bärgade vi första poängen i Sanktans div 1 när det blev 2-2 borta mot Älta i en tät och jämn tillställning. Sett över hela matchen är resultatet rättvist, lagen dominerade var sin halvlek. Vi inledde mycket bra och gjorde nog vår bästa halvlek på länge. Vi spelade med stor rörlighet i anfallsspelet och fin följsamhet i försvaret som egentligen inte släppte till någon farlighet på hela halvleken. Framåt skapade vi tiotalet hörnor och flera farliga målchanser. I mitten av halvleken höll sig Linn H påpassligt framme framför målvakten och kunde peta in ledningsmålet efter ett inlägg från högerkanten. En stund senare bjöd Alva på en stor påse fotbollsgodis när hon lobbsköt in 2-0 i bortre krysset - fantastiskt vackert! I halvtid pratade vi om att hålla i det fina spelet och rörligheten men det blev inte riktigt så. Istället ökade Älta sin fart och intensitet och tog över matchen. Vi fick jaga och lyckades inte riktigt få fast bollen på offensiv planhalva. Nu var det Ältas tur att skapa hörnor och halvchanser. Efter hand kom både reducering och kvittering på chanser där en mycket duktig Felicia i målet var chanslös. Älta hade även ett rungande ribbskott. Å andra sidan skapade även vi en del chanser som med lite tur hade resulterat i mål, bl a hade Sara T och Frida en dubbelchans. Om vi summerar är vi nöjda med en poäng och strålade spel i första halvlek och härliga kämpatag i 90 minuter.